Liemersboek.

Hier kunnen mededelingen over verschenen of gevonden publicaties worden geplaatst. Hier kan niet op worden gereageerd.
ferry3
Forumkoning
Berichten: 526
Lid geworden op: Ma 07 Jun 2004, 11:33
Locatie: Wageningen

Liemersboek.

Bericht door ferry3 » Za 19 Aug 2017, 00:47

Bron: De Gelderlander.

De eerste volledige publicatie voor de Liemers uitgeven. Het klinkt ambitieus, maar historici Wim van Heugten en Theo Salemink werken daar wel degelijk aan. Met twaalf co-auteurs willen ze in Het Liemersboek een volledig beeld schetsen van een 'bescheiden' streek.

Vier delen
Het boek bestaat uit 4 delen en telt 22 hoofdstukken. Deel 1 is 'Landschap en herinnering' gedoopt. In het tweede deel wordt het dubbele gezicht van de Liemers belicht, terwijl het volgende blok gaat over de kerk en het geloof. In het afsluitende deel, 'Nieuwe tijden' geheten, worden zaken zoals molens, landbouwrevoluties en het dialect onder de loep genomen. Auteurs die hun medewerking hebben verleend aan de publicatie, zijn onder anderen historicus Hans de Beukelaer, journalist Henk Harmsen, germanist Antoon Berentsen en archivaris Peter Bresser.

Wie Het Liemersboek wil lezen, moet tot het voorjaar geduld betrachten. Salemink: ,,Het gaat 25 euro kosten en verschijnt bij beroepsuitgeverij Fagus uit IJzerlo in een oplage van duizend exemplaren. Het gaat 320 pagina's tellen. De Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar draagt het project.’’

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast