Familie, familie, familie

Genealogische onderzoeksdatabase

Boekaankondiging Hein Jongbloed!

In ieder geval wil ik jullie graag verwijzen naar de - voor een breed publiek bewerkte - dissertatie van Hein Jongbloed over Diepenheim, waarbij in het eerste deel de leen- en borgmannen van de graven van Dale-Diepenheim in Oost-Nederland en Westfalen (1216 à 1217 - 1324) zeer uitgebreid worden behandeld. Dit is een must have voor genealogen.
Bij deze wordt Diepenheim uitgediept van harte aanbevolen!

Zoeken

Voornaam:Achternaam:
Voorbeeld 1: Nakomelingen
van Otto van Hammerstein
Voorbeeld 2: Voorouders van
Gerard 'Flamens'

Verantwoording

De Graafschap in de Middeleeuwen is voorzien van een online onderzoeksdatabase met ca. 11.000 verwante middeleeuwers. Deze database betreft verschillende (re)constructies, ideeën en aannames.
Het is niet de bedoeling stambomen van derden te publiceren, daarvoor worden vele mogelijkheden op internet aangeboden. Diegenen die willen helpen de onvermijdelijke fouten er uit te halen zijn uiteraard welkom en kunnen na aanmelding een gebruikerstoegang krijgen.

Over genealogie valt veel te discussiëren! Het is in zijn basis een hulpwetenschap om geschiedenis te reconstrueren. De genealogische onderzoeksdatabase pretendeert derhalve geen definitief antwoord te geven. Alle gepresenteerde stambomen zijn in principe altijd voorlopig en onderhevig aan voortschrijdend inzicht.
Voor discussies over de familiaire relaties in de onderzoeksdatabase is een speciaal forum ingericht.

Andere opties

Geavanceerd zoeken Meest gevraagd Contact Statistiek
Alle achternamen Plaatsen Literatuur Laatste wijzigingen
'Verjaardagen' Rapporten Notities  
       
Login Afmelden Registreren Change language

Softwarekeuze

De database is gebouwd met The New Generation (TNG), omdat deze software de gebruikte bronnen prominent in beeld brengt. TNG voorziet in een eigen nieuwsvoorziening, zodat de wijzigingen niet apart in een nieuwsbrief of de website worden vermeldt.