Familie, familie, familie

Boekaankondiging Hein Jongbloed!

Ik verwijs jullie graag naar de – voor een breed publiek bewerkte – dissertatie van Hein Jongbloed over Diepenheim. In het eerste te verschijnen deel staan de leen- en borgmannen van de graven van Dale-Diepenheim in Oost-Nederland en Westfalen (1216 à 1217 – 1324) centraal Dit is een must have voor genealogen en andere historisch geïnteresseerden.
Bij deze wordt Diepenheim uitgediept van harte aanbevolen!

Genealogische onderzoeksdatabase

Zoeken

Voornaam:Achternaam:
Voorbeeld 1: Nakomelingen
van Otto van Hammerstein
Voorbeeld 2: Voorouders van
Gerard ‘Flamens’

Verantwoording

De Graafschap in de Middeleeuwen is voorzien van een online onderzoeksdatabase met ca. 11.000 verwante middeleeuwers. Deze database bevat verschillende (re)constructies, ideeën, aannames, en dus fouten.
Het is niet de bedoeling stambomen van derden te publiceren, daarvoor worden vele mogelijkheden op internet aangeboden. Diegenen die willen helpen de onvermijdelijke fouten er uit te halen zijn uiteraard welkom.

Over genealogie valt veel te discussiëren! Het is in zijn basis een hulpwetenschap om geschiedenis te reconstrueren. De genealogische onderzoeksdatabase pretendeert derhalve geen definitief antwoord te geven. Alle gepresenteerde stambomen zijn in principe altijd voorlopig en onderhevig aan voortschrijdend inzicht.

Andere opties

Geavanceerd zoekenMeest gevraagdContactStatistiek
Alle achternamenLaatste wijzigingenLiteratuurChange language

Softwarekeuze

De database is gebouwd met The New Generation (TNG), omdat deze software de gebruikte bronnen prominent in beeld brengt. TNG voorziet in laatste wijzigingen, zodat deze niet apart in een nieuwsbrief of op de website worden vermeldt.