Welkom!

Welkom bij De Graafschap in de Middeleeuwen! Deze website bevat vele hoofdstukken over de adel, hun (verdwenen) kastelen, en hun wereld in de middeleeuwse Achterhoek en Liemers, en aanpalende gebieden. Dit onderwerp is omvangrijk, dus nog lang niet alles is beschreven en dat zal mogelijk ook niet gebeuren. Toch wordt er een poging gewaagd!
De Graafschap in de Middeleeuwen is tevens voorzien van een online onderzoeksdatabase met ca. 11.000 (mogelijk) verwante middeleeuwers. Deze database betreft verschillende (re)constructies, ideeën, aannames, en onvermijdelijk fouten.

Er wordt nog aan de gebroken links gewerkt. De voorgaande Joomla! website is tot het einde van dit jaar te vinden onder:
https://www.graafschap-middeleeuwen.nl/joomla/.
Mogelijk werkt daar alles nog wel. De bijbehorende Facebook-pagina en Twitter-account zijn en blijven gesloten. Nieuwe of verbeterde content zal uitsluitend op de WordPress pagina verschijnen.

Boekaankondiging Hein Jongbloed!

Ik verwijs jullie graag naar de – voor een breed publiek bewerkte – dissertatie van Hein Jongbloed over Diepenheim. In het eerste te verschijnen deel staan de leen- en borgmannen van de graven van Dale-Diepenheim in Oost-Nederland en Westfalen (1216 à 1217 – 1324) centraal Dit is een must have voor genealogen en andere historisch geïnteresseerden.
Bij deze wordt Diepenheim uitgediept van harte aanbevolen!