De Graafschap in de Middeleeuwen

Welkom!

Welkom bij De Graafschap in de Middeleeuwen! Deze website bevat vele hoofdstukken over de adel, hun (verdwenen) kastelen, hun wereld in de middeleeuwse Achterhoek en Liemers, en aanpalende gebieden. Dit onderwerp is omvangrijk, dus nog lang niet alles is beschreven en dat zal mogelijk ook niet gebeuren. Toch wordt er een poging gewaagd!
Daarnaast is er een forum waar vragen en antwoorden over middeleeuwse onderwerpen in Oost-Nederland kunnen worden geplaatst. Voor wie er contact met webbeheerder is er het contactformulier.

Deze website bevat een online onderzoeksdatabase met ca. 11.000 (mogelijk) verwante middeleeuwers. Deze database betreft verschillende (re)constructies, ideeën, aannames, speculaties, en onvermijdelijk fouten. Vanuit deze database kunnen verbeteringen aan de webbeheerder worden gestuurd.

Nieuwtjes en vernieuwingen zijn te vinden in de blog.

Boekaankondiging Hein Jongbloed!

Ik verwijs jullie graag naar de – voor een breed publiek bewerkte – dissertatie van Hein Jongbloed over Diepenheim. In het eerste verschenen deel staan de leen- en borgmannen van de graven van Dale-Diepenheim in Oost-Nederland en Westfalen (1216 à 1217 – 1324) centraal Dit is een must have voor genealogen en andere historisch geïnteresseerden.
Bij deze wordt Diepenheim uitgediept (incl. bestelinformatie) van harte aanbevolen!